Aurinko-seinätekstiili

Sain työtehtäväkseni valmistaa Aurinko-seinätekstiilin mallityöksi. Tekstiili on Taito Pirkanmaan kevät 2013 -mallistosta. Sain kuitenkin valita teoksen värit vapaasti, kuvion tekisin mallista. Halusin tehdä auringon näköisen, mutta hyvin värikkään työn. Pohjaksi valitsin heleän vaaleansinisen taivaan värin sekä auringoksi ja säteiksi eri keltaisen sävyjä ja oranssin.

Ennen kuin ryhdyin työhön, piirsin kuvion paperille ja väritin väriluonnostelman. Pohjakankaana on merinovillahuopa. Jäljensin kuvion ääriviivat ohuelle paperille ja harsin viivat paperin läpi huopaan, sitten poistin paperin. Neulahuovutin kuvion valitsemillani väreillä. Käytin sekä merinovillahahtuvaa että karstavillaa. Karstavilla oli helpompi huovuttaa tasaiseksi pinnaksi, merinohahtuvalla on oma hohtonsa. Huopakangas oli miellyttävä ja helppo huovutusalusta. En päässyt sinuiksi huovutusneulaimen kanssa, vaan käytin vain yhtä neulaa.

Seuraavaksi oli kirjonnan vuoro. Ensin valitsin parhaat lankavärit, joilla saisin kikertävän kukertavan värikkään tuloksen. Käytin villaista ohutta Pirkka-lankaa. Sitten väritin vielä uuden värimallin. En saanut piirrettyä luonnosviivoja huovutetun päälle, siispä katsoin mallista ja annoin mennä.  Kaikki viivat on kirjottu ketjupistoin, keskellä aurinkoa komeilee muutama linnunsilmäpisto.

Lopuksi valmis työ on pingotettu 30 x30 senttimetrin kokoisiin kiilakehyksiin.

Seinätekstiiliä oli mukava tehdä. Neulahuovutus on helppoa. Sen jäljen ei olisi tarvinnut olla kovin tasaista, koska päälle tuli kirjontaa. Kirjonta oli itselleni uutta mutta selvisin siitä hyvin sekä pidin siitä. Hauskinta oli tehdä värisuunnitelmat ja huomata onnistuneensa.

Huovutus- ja kirjontaterveisin Päivi P.

Krankkulassa järjestetään Neulahuovutuksella seinätekstiili -kurssi, jolla valmistetaan omat Auringot tiistaina 9.4.2013. Kurssi on kello 15–18 ja kurssimaksu 16 € + materiaalit.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s